Gezond gebit met meer vitamines en mineralen

door | 25/09/2018

Iedereen snapt dat met meer fruit en meer groentes eten, je gezond blijft. Waar we achter komen is dat artsen daar eigenlijk te weinig aan dachten. Ben je ziek, dan wordt er in de computer naar een pilletje gezocht om je beter te maken. En pas de laatste paar jaar begint ook de medische stand meer aandacht aan bewegen en gezond eten te besteden. Het heeft ook meteen een modieuze naam: lifestyle.

Tandartsen lopen vrijwel allemaal hopeloos achter. Met een betere lifestyle kun je geen beter gebit krijgen, dat is wat we bijna allemaal nog denken. Maar vanuit de biologische tandartsen hoek begint nu een ander geluid te klinken. Collega’s Beekmans en Muts zijn erachter gekomen dat een tekort aan mineralen en vitamines een slecht gebit kan opleveren. Dat gebeurt zelfs bij mensen die goed poetsen en hele goede vullingen hebben! Ik schat dat dit zelfs bij meer dan 25% van de mensen voorkomt! En vooral kinderen.

Lifestyle dus. Veel buiten bewegen (zonlicht en zuurstof) en gezond eten. En mineralen en vitamines door gezond eten. Er zijn vele soorten diëten, maar de meeste adviseren veel meer groentes dan we nu gemiddeld nemen.

Beekmans en Muts vertellen ons echter dat uit voeding te weinig goede grondstoffen komen, want de moderne techniek verhindert dat. Denk aan lange transporttijden en pesticiden en onkruidbestrijdingsmiddelen. Dus eet je gezond, dan bereik je nog niet wat je wil. Of je moet 10 kilo spinazie of kool per dag naar binnen werken. En in sla uit de kas zit vrijwel helemaal niets gezonds meer.

Wat nu? Klinkt vervelend, maar ook hier is een pil voor verzonnen. BlueM Teeth and Bone en Basal Basics zijn twee vergelijkbare supplementen die een gezonde lifestyle zullen aanvullen. Een tot zes capsules per dag (kinderen 1 of 2) zorgen dat je gebit weer op sterkte komt.

Waarom? Met name calcium is nodig om energie binnen de cellen te kunnen produceren. Met te weinig calcium werkt een cel gewoon niet goed. Als dat langere tijd blijft, dan krijg je energie tekort en wordt je doodmoe. En nog wel een paar andere vervelende dingen. Dus dan gaat het lichaam op zoek naar kalk. En toevallig zitten de kaak en het gebit bij de wat minder belangrijke onderdelen van het lichaam die dan opgeofferd worden om de cellen goed te laten weken.

Wordt vervolgd

2 gedachten over “Gezond gebit met meer vitamines en mineralen

  1. frankgoossens Bericht auteur

    Helaas kan dan alleen nog bij de tandarts. Beekmans Tandartsen in Laren is momenteel nog de enige leverancier. Maar of de receptioniste zit te wachten op een extra taak erbij betwijfel ik. Tegenwoordig heet het BB Fundamental Minerals overigens, in grotere verpakkingen.

  2. N. André de la Porte

    waar kan ik HB tand support bestellen? Ik kocht het recentelijk bij mijn eigen tandarts

Reacties zijn gesloten.