Eerste hulp en spoedtandarts

door | 07/04/2015

Rooster 2015 <—<< hier klikken en je download een PDF-lijst. Hier staat op welke tandartspraktijk nu dienst heeft. Of bel: 055-3663043

Ik wordt regelmatig benaderd door mensen met een klein probleem.
Een stuk van een kies af, een gebroken vulling of een zwelling.
Wat moet je ermee?

Gelukkig zijn er heel veel doe het zelf tips die de paniek behoorlijk verminderen.
Een greep uit de mogelijkheden:
1. Met zout in water opgelost kun je heel erg goed een tandvleesontsteking bestrijden. Handig als er een stuk van een kies af is het het gaat steken. 80% kans Zuiveringszout_doos_en_zakjedat dit gewoon een tandvleesprobleem is. Theelepeltje zout in een half theekopje water en 5x daags 30 seconden mee spoelen. Mag ook natriumbicarbonaat van de drogist zijn.
2. Een zwelling aan het tandvlees? Spoelen met zout water en ook vitamine C tabletten slikken. Een tot twee per dag een week lang kan geen kwaad. En vitamine D werkt ook goed om erbij te doen.
3. Scherp randje: haal bij de supermarkt een zakje flexibele flexibele nagelvijlnagelvijltjes. En probeer het scherpe stuk wat af te ronden.
4. Vreselijke kiespijn of napijn? Begin met 1x Paracetamol. Dan na 1 tot 2 uur Ibuprofen. Dan weer 1 Paracetamol en zo om en om. Zo versterk je de werking van de ene pijnstiller door de andere. Maar geen alcohol erbij drinken.

Meer handige tips en trucs om zelf je kiespijn te bestrijden:
Doe het zelf zonder tandarts <—<< hier klikken